Funderar på att sluta blogga

Tiden hinns lixom inte till riktigt.
Det var lättare när Oliver var liten, nu ska det ju hända saker exakt hela tiden. Skulle nästan behöva klona mig själv. Det e inte lika roligt längre heller. Gör det bara då och då för att skriva av mig lite.

Nu har vi iaf flyttat ifrån lägenheten i farsta och flyttat hem till farmor Carina o plastis Timo. Det funkar bättre än väntat. Nu i veckan var det sagt att dem ska börja kakla i vårat badrum. ÄNTLIGEN jag ser ljuset i tunneln.
Det blev inte de där badrumsmöblerna som jag la in bild på, de va inge bra ändå. Blev andra som vart ännu bättre. Glömde ju att man skulle köpa blandare o grejer, satan i gatan vad sånt e dyrt. Notan slutade på strax över 4000:- för bara blandare....

Idag ska vi ev till lägenheten en sväng.

Jag har beställt massa fina saker till Olivers nya rum som han får av mig nu när han fyller 1 år.
Nu är det bara dagar kvar, och imorgon är sista dagen för att svara om man kommer på hans kalas, så då kan jag planera lite mer när jag väl vet.

Nu har jag iaf fått pengar för jackan å de skönt. Nu har jag börjat köra med pappa igen på allvar, de  e kul.
Olivers gudmor tog körkort för nån vecka sedan. Hade ingen aning om att hon kommit så långt i varken körningen eller med teorin å de. Så det kom som en chock. Men grattis iaf.

Våren e här!!! jippi, de var inte en dag försent.

Shit shit shit!!!! nu kom jag på en grej. Måste sticka, får se när det blir nästa inlägg

Kulorna rullar, men inte in utan ut.....

Det kostar att ligga på topp! det är ju ett faktum som är sant.
Här om dagen beställde vi ett badkar till nya badrummet. Det blev inte bubbel. Vi vill ju inte ha glasfiber, som 99 av 100 är av idag. Dem blir så fula o skabbiga snabbt. Inte så smart med småbarn heller. Vi hittade ett i emalj, men det kostade å andra sidan som 4 "billiga" så det avstår vi från nu. kanske byter senare om några år om vi bor kvar.
Idag ska jag o mi pappi åka å köpa badrumsmöbler.
Hittade dessa och fastnade direkt.



Vi vill inte ha det för mörkt, så detta blir ju toppen då dem både e vita och valnöt.
Har hittat massa snygga, men nästan alla är så klumpiga. Man vill ju ha så mycket yta kvar som möjligt. Kommer bli sjukt snyggt. Bra med massa förvaring oxå. Hatar när det är rörigt o plottrigt i badrum.

Har suttit och kollat runt på massa nya möbler till Olivers rum. De e bla de han kommer få av oss nu när han fyller år. Ett komplett snyggt nytt rum. Vill ju att det ska matcha, inte ha massa olika stilar å så. Han kommer få så mycket kläder o leksaker av andra så det blir perfekt. Nu blir det ju lite försenat eftersom vi inte flyttat tillbaka tills det att han fyller. De e ju fan snart.....

Det blir nog dessa stolar till köket oxå


Me like!
Har inte bestämmt färg dock, finns så många roliga. Men vi väntar nog med att köpa dem tills allt i köket e klart så vi vet vilken accentfärg det blir där inne.

Pengarna bara rullar o rullar nu, men de e kul  då det kommer bli så snyggt. Man kan ju se det som en investering oxå.
Skulle vi ha fixat vårat badrum själva med allt skulle det ju kosta mer än 150.000kr och nu hamnar vi typ på 30.000:-. De e ju lite skillnad, så då kan man ju passa på att fixa annat sammtidigt. :-)

Ikväll blir det junk food. De har inte vi ätit på jätte länge nu. Kommer ju komma hem nån gång efter 7 å då pallar inte jag ställa mig o laga mat. Älskling får köpa med sig hem :-)

Man hade hoppet uppe om att våren var på väg, så tittar man ut nu. usch o blää. Nu finns det nog ingen som vill ha mer snö...

Oliver e så söt, nu gör han riktig pussmun med smack o hela baletten. Min lilla sötnöt.
Nä nu vaknas det här och då ska det underhållas.

På återseende

Där ser man....


Några av er flitiga läsare är tydligen fortfarande inne dagligen för att kolla senaste uppdateringarna, men till er förvåning har det dåligt med det den senaste veckan.
Det är så mycket nu, dagarna bara springer iväg och verkligheten kommer ikapp med storm steg.
Det är som att jag levt i en liten bubbla nu när allt har varit så rörigt. Jag har lixom försökt att stänga av. Allt de här med lägenheten har varit varit väldigt påfrestande för oss alla.
Men nu är det på god väg.
Om lite mer än en vecka flyttar vi härifrån, och det är med blandade känslor. Det absolut bästa och skönaste skulle ju vara om vi hade kunnat bo här tiden ut, men nu är det ju som det är.

Oliver växer så det knakar och som jag sagt förut händer det nya saker hela tiden. Han är så söt, nu när han ska ta på exakt allt så blir det ju en hel del ajja bajja varje dag. Han e så söt, för så fort vi säger ajja bajja så skakar han på huvet och låterbli med de han höll på med.
Han har nästan helt slutat med barnmat nu oxå. Det är inte mycket som går hem, inte nu när han bara ÄLSKAR våran mat. hihi.

Han har ju döpt sin gåbil, jag minns inte om jag skrev det förut. Men den heter iaf Eddi. Det började med att han sa Eddi bara sådär, eller det lät iaf som att han sa de. Sen någon dag senare så satt han o lekte med sin kära gåbil. o då kom det flera Eddi eddi eddi. Så nu heter den Eddi o så fort vi säger Eddi till honom börjar han jätte skratta.

Idag har vi bla beställt ett badkar, det kommer säkert bli jätte snyggt :-) Vi har även bestämt kakel o klinker. de blir vill kakel i lite större storlek och svart granit på golvet. Såå snyggt. Vi funderar på att lägga samma golv i hallen oxå. Jag tycker att de blir mycke snyggare med en röd tråd. hatar när saker inte är genomtänkta.

Vi har kollat ut lite nya möbler, mest till Olivers rum, men även lite nytt till oss.
Nu vill man lixom inte köpa massa prylar till sig själv utan bara köpa o lägga ner på hemmet så de blir 110%. Så kul.

Idag skickade jag även in allt till försäkringsbolaget, hoppas det inte drar ut på det, inte för att jag behöver en vinterjacka nu när våren är på ingång men ändå.
Kommer nog inte köpa en ny om jag får ut pengar, tror iof inte att butikerna säljer dem ännu för dem gör väl plats för nytt. Då e det bara att stoppa in på sparkontot så att jag inte gör av med dem så att jag kan köpa en ny nästa vinter istället.

Snart, om nån vecka eller så får vi reda på om Olli kommer  in på vårt favvo dagis. Lite pirrig, kommer bli sjukt sur om han inte gör det, visserligen finns det flera andra bra oxå, men detta har vi tittat ut sedan innan han var född och det är ju ett av Enskedes bästa.

Satt o kollade på lyxfällan förut, asså jag fattar inte hur folk kan sätta sig i såna situationer, o speciellt inte om man har barn, då har man ju ett annat ansvar. Sen tycker jag att det e sååååå pinsamt, sättet som han friade på. Herre gud! Fria i tv, o i lyxfällan dessutom! Nä då skulle jag hellre va ogift. O ringarna då! kul att nån annan betalat för dem, eller de var säkert en gratis grej eftersom att Wilhem Pettersson fick ha med sin logga i 6 sekunder i tv. Pantbanken nästa!! Det är ett så stort etablerat företag så dem skulle väl kunna bjuda på liiiite schysstare om dem nu ska göra smygreklam.

Timpa kommer aldrig fria till mig haha, om han inte vinner riktigt mycket vill säga. Har man jobbat med smycken i nästan 6 år så har man lärt sig en hel del. Har beskådat en hel det namnam. Kräsen!? nja, eller jo det e jag.... hihi
Det finns ju jätte fina lite "billigare" oxå, men jag vet vad jag vill ha den dagen det kommer en sån ring på mitt finger haha.

Vi har ju funderat ett tag nu på att köpa ny vagn till Olli. Men hittar ingen wow. har varit runt på en hel del butiker o gluttat på nätet. Alla ser ju lika dana ut, dvs trista. Inte för att det är utseendet som e de viktiga, men man vill ju inte köpa nåt man inte gillar. Köper vi en ny nu så är de ju troligtvis den han kommer ha i några år.
Skojade med Timpa o sa att vi kan ju vänta o köpa en syskonvagn istället, men han bara skrattade me o bytte ämne haha. Nä får väl jaga lite till.

Gud! just de! igår när jag ringde Lisa, så pratade hon så tyst, de brukar vi iof göra ibland. Kan ju va sovande barn eller att man e i nån butik. Men så var det inte nu. Nä hon satt i en polisbil på väg till akuten för hon hade krockat med en lastbil. Shit va skraj jag blev. Nu visade det ju sig att de var bra, hon hade troligtvis streckt sig i ryggen men lilla pärlan måste nog skrotas....

Nä oj vad klockan tickade på. Dags att lägga sig annars blir det ingen skönhetssömn. Har ju en liten kille som fått nya rutiner o vaknar vid 7 (vissa dagar redan vid 6) Tack gubben, mamma älskar dig ;-) hahha

gonatt på er

VÅR

Passar på att blogga lite när Olli ändå ligger och vilar. Om någon timme kommar Malin och Max över på en liten lunch. Alltid lika mysigt att klämma lite på en liten bebis.
Sen ska jag träffa mamma/mormor i centrum. Hon har köpt ett par skor till Olli.
Nu har han lärt sig bokstavligen springa med sin gåbil. Det går sååå fort att man måste va med o passa. Jag o älskling skrattade jätte mycket igår när han sprang runt här. Helt plötsligt blir det tyst, då stannar han bara upp för att trycka igång tutan som spelar en melodi. hahah.

Tänk! om mindre än en månad blir Oliver hela 1 år. Det ska firas vill jag lova. Första födelsedagen är ju lite speciell. Inte för att vi ska ha ett jätte stort kalas, men ändå.

Jag känner verkligen att jag blir på bra humör nu när det e så fint väder. Äntligen säger jag bara.

Undra om man ska förbi lägenheten imorgon o spana lite hihi. Lika spännande varje gång då dem alltid gjort massa mer än vad jag hoppats på. Har ändå med i bakhuvet att dem kan ju stöta på något som drar ut på tiden.

I morse hängde jag utanför affären med alla andra pensionärer för att handla. Glömde köpa bröd igår så jag o Olli hade ingen frulle. Han bara ÄLSKAR lingongrova med skinkost. Det är ett måste, annars blir han sur haha.

Den här våren är verkligen fullsmockad med massa kul. Det är 30-års fester, barnkalas, bröllopsparty etc etc. Så himmla kul.

Nä om man ska göra lite nytta innan Malin o Max kommer, för då blir de ju bara massa skitsnack haha

Soo long

Oliver, min älskade lilla Oliver

Nu är han verkligen ingen liten bebis längre. Han är en liten pojke. Min lilla pojke.
Det händer verkligen nya saker varje dag.
Han går inte ännu, har tagit några stapplande steg då och då.
Det roligaste han vet är tittut leken. Han kan hålla på hur länge som helst med de. Både att vi ska gömma oss, annars sitter han och drar för något för hans ögon. Sen kan han få lite ryck och gå runt vardagsrumsbordet flera varv. Det är tydligen super kul haha.
Han har rest sig sig själv utan stöd flera gånger. Det kommer massa nya läten från honom. Igår lät det som att han sa napp några gånger.
Det är så kul att se, för nu leker han verkligen själv. Han kan sitta jätte länge vid hans lekhörna o fixa o trixa.
Har man tur stoppar han tillochmed tillbaka sakerna i lådan hihi.
I fredags hade han lagt alla sina bilar i facket på sin gåbil och stoppat ner massa nappar i en trälåda.
Det är så kul att se när han donar.
Jag sprang runt som en galen höna här om dagen och letade efter fjärren till tv:n, å var låg den, jo den hade han lagt ner i sin väska som står brevid alla leksaker. Min lilla sötnöt.
I onsdags var vi på lunchdate me gudmor Lina, Suzy och Ollis tjej Evelina


<3
Dem e så söta tillsammans



Först fick dem ett varsitt kex av Evelinas mamma. Evelina tog snabbt Ollis ur händerna på honom och han började rycka i underläppen, då ville hon va snäll så hon gav båda till honom hahah

Nä nu ska vi leka lite.



Rata Collage!

Jag har ju inte bloggat något nu på ett par dagar. Anledningen är för att jag varit så upprörd över förra helgens rabalder. Gud, jag blir arg bara jag tänker på det. Har nu haft lite mailkontakt med en av de ansvariga på Collage. Ärligt talat är dem helt störda.
Först skrev jag ett mail till dem i söndags och berättade mitt missnöje och att jag ville bli kontaktad av någon ansvarig. Men det var helt tyst på den fronten. Det går heller inte att nå dem via telefon. Katastrof enligt mig....
När jag i tisdags skrev ett nytt mail och i det nämnde polisen, tog det inte lång tid innan dem hörde av sig.
Han jag fick prataa med då var till en början förstående, han skulle prata med killarna i garderoben och höra av sig. Återigen vart de tyst. Så i torsdags skickade jag ett nytt mail och skrev att jag var besviken över deras agerande och att jagnu var tvungen att vidta andra åtgärder. Igår morse hade jag fått ett nytt mail om att killarna från garderoben var på semester och skulle återkomma under dagen. När han väl denna gång gjorde de fick jag som svar att jag varit berusad och otrevlig.

E det konstigt om man e berusad då man uppsöker en nattklubb, och otrevlig. Herregud! Jag blev ju hotad och kallad rasist för att ha sagt att två av killarna såg lika dana ut. Nu klev han på fel tå kan jag säga. Vad har mitt aggerande med min jacka att göra?
Han skrev även att dem har kameraövervakning och såg att någon sparkade på dörren. Vad bra sa jag då, för då ser dem ju att det inte är jag som gör de.

Jag säger bara att nu är det krig.

Jag kommer avråda varenda kotte att inte uppsöka deras nattklubb. Jag kommer även nu att göra en polisanmälan mot dem, inte bara om själva stölden som jag tidigare gjort.

Det blev ju inte bättre när jag såg att EXAKT en sån jacka jag nu blivit av med låg ute på blocket.
Samma färg, samma storlek och den kommer in två dagar efter att jag blivit av med den. Jag har under vintern haft koll på både blocket och tradera på en sån jacka och då modellen är ny har det bara kommit ut någon enstaka annons.
Jag ringer upp den här tjejen som förövrigt lagt ut namn och telefonnummer. Vi bestämde att vi skulle mötas i torsdags.
Jag tänkte leka polis. Vara intresserad, och när jag skulle se jackan skulle jag kolla på id-nummret som alla äkta Canada Goose jackor har. Skulle det inte vara min skulle jag avstyra det, och skulle det vara min.... ja då vet jag inte riktigt vad jag skulle ta mig till.
Jag Googlade på den här tjejen och hittade hennes blogg. En 22 årig tjej som använder sina surt förvärvade pengar till shopping och nöjen beskrev hon sig själv som.

Det lustiga var att hon inte hade kvitto på en jacka för 5000:- som enligt henne bara var någon månad eller två!
Hon sålde den för att hon hade två likadana. Yeh right!

När jag skulle ringa på torsdagen för att bestämma tid som vi sagt hade hon tyvärr givit bort jackan. Jaha vem ger bort en jacka bara sådär när man har en köpare på den på 3000:-!?
Då ringde Timpa, men då hade hon just sålt den. Om du ska ljuga lilla flicka, håll dig till en lögn.
DEt var så mycket hon sa som gjorde mig misstänksam.
Sedan mailade jag henne och förklarade att jag blivit av med min jacka i helgen och att jag misstänkte att den jackan var min. Till svar får jag att: Jag skulle väl inte lägga ut den på blocket med mitt namn 2 dagar senare, ursäkta..... 2 dagar!? jag sa ALDRIG till henne att det var i lördags......

Nu måste jag dock lämna de här. Det finns inte mycket mer jag kan göra än att fortfarande misstänka henne, men det får jag ju inte min jackla tillbaka för.

Jag kommer INTE ge mig med Collage.
Det är dem som gjort fel och det ska dem fan ta på sig oxå.....

Så veckan har i det stora hela handlat om min jacka och jag har varit jätte nere. 
Men nu skiner solen och då blir jag såååå glad.
Ska nog ta en jätte promenad med Olli. Skönt.

Hörs sen 

Vilken helg......

Jag var ju jätte laddad för 30-års skivan i lördags.
Ollis mormor och morfar kom och hämtade honom vid 16-tiden. Jag gjorde det till ett snabbt avsked, hatar ju sånt annars. Sen var det bara dax att fixa sig. Lisa, Jimmy, Malin,Chippe, Johan och Christian kom hit. Vi käkade lite pizza och satt o surrade. Sen var det dax att bege sig.
Det var jätte trevligt hemma hos Dennis och Karin. DEm hade fixat med massa små plock och dricka.
Det var jätte kul att träffa alla och han blev jätte glad för presenterna han fick av oss.
Det var ju lite små trångt, dem bor ju i en 1,5:a på söder och det var ju en hel del folk så vi var några som beslöt oss för att dra vidare.
Jag, Timpa och Malin skulle in och möta upp bla Tony. Timpa har en tendens av att se fullare ut än vad han är så vi kom inte in, då åkte vi till patricia, samma sak där.... suck. Tillbaka till stureplan så blev det till slut collage.
Jag förstår varför jag inte saknat utelivet.... Fine nån gång kan väl va kul, men de kändes som nån ungdomsgård i de norra förorterna.
Timpa landade vid spelborden så jag o Malin dansade runt och slank in i vip hörnan. Jag slängde tydligen ur mig att vi skulle in till Martin, vem nu de e haha in kom vi iaf.
De blev några shots å sen stängde de. Vi kan nog inte varit inne mer än nån timme eller två.
När vi skulle hämta ut våra jackor gick jag o Malin fram tillsammans och lämnade våra "brickor"
Malins jacka kom, men inte min. Jag stod kvar jätte länge, men ingen jacka dök upp. Efter en hel del mungidder fram o tillbaka så kom en vakt.
Ena sekunden hade dem lämnat min jacka till Malin, sen när dem såg att de kunde dem ju inte gjort för hon stod ju där tomhänt, nä då hade dem aldrig fått nån bricka av mig. Suck jävla små skitar. Så himmla störiga. Dem var nog 5-6 stycken och ingen av dem var nog en dag över 20 år.
Till slut när jag sa att jag skulle polisanmäla dem då blev man tydligen utslängd oxå.....
De sista en av killarna sa till mig var att han minsann kunde ta reda på vart jag bodde.........
De va droppen, så jag ringde polisen, fick prata med en jätte gullig tjej. Lite små lullig och gråtandes försökte jag förklara så gott jag kunde vad som hänt. Va fan de va min jacka för 5000:-, mammas busskort (dvs busskort nr 2 på 2 veckor) samt nycklar och lite små grejer.....
Malins kille Fredde o lilla Max kom o hämtade oss och körde hem oss.
Så i går när jag vaknade var jag inte ledsen längre, jag var så jävla förbannad. DEm har väl givit min jacka till nån helt annan eller till nån kompis eller så. Jag tänker minsann inte ge mig så jag ringde försäkringsbolaget igår.
SEn har jag försökt ringa collage idag oxå men utan framgång. Jag mailade dem igår och beskrev mitt otroliga missnöje och hänvisade att någon ansvarig ska kontakta mig snarast, men ingen har ringt idag iaf.
DE e så himmla typiskt att de drabbar mig, alltid ska de vara någonting. Här är det andra gången som man går ut,ut på över 1,5 år och så ska det sluta såhär. Inte konstigt att man väljer att stanna hemma eller vara hos vänner.
Trist att en kul början på kvällen ska sluta såhär.....

Så igår var det soffläge hela dagen. Pappa kom och lämnade Olli vid 3 typ.
DE hade gått super super bra. Han kan ju charma alla min lilla prins.

Nu blir det potatisbullar med lingonsylt.

Hörs o störs

RSS 2.0