Oj vad de går undan

han e så snabb nu vår lilla prins. Man kan inte vända bort blicken i en sekund utan att han e borta. Han har ett riktigt tempo på krypningen nu min fina pöjk.
De e så roligt att se hur snabbt det går fran att ta ett litet stapplandes krypsteg till att krypa in till ett annat rum på nolltid hahah

Idag var vi uppe tidigt, vi åkte in till stan o köpte en ny vinterjacka till pappsen, Ollis pappa alltså. Hoppas han kan ha den o att han gillar den.

Idag e de ju halloween.




Vi ska bara vara hemma o mysa hela familjen. Timpa e på g hem med mat. Jag o Olli gick upp till videobutiken o hyrde



Hoppas den e bra.
I morgon ska jag ev ut o köra med min pappa igen, var ute igår. De e sååå kul och går såå bra.
Nä nu ska har dukas lite.

höres

Första körlektionen avklarad :-)

Idag hade jag första körlektionen. De va så himla kul. Det gick jätte bra oxå :-)



Igår var vi över hos min bror på middag o tårta då han fyllde år.
Nu e älsklings alla lediga dagar snart över för den här gången. Det har varit så underbart att ha honom hemma i flera dagar, känns som värsta lyxen.

Jag håller på att stöka runt här hemma som vanligt, vi ska sälja vårat vitrinskåp så jag måsta tömma lite. Inte så lätt när det redan e värsta röran. Hoppas jag får svar imorgon om den där lägenheten som vi har på G att ev hyra under tiden då det ska fixas här.

Nu kryper han :-) men inte på komando, utan mer när vi inte tittar på honom. Vår lilla sötis. Han börjar ju bli så stor nu känns de som. Han e ingen liten bebis längre, han e en liten kille.

Jag väntar med iver på några ungar som ska komma med storken snart. Både Frida o Fredde och Camilla o Tommy ska ha straxt. Vill att dem ska komma nu så man kan snosa lite färsk bäbis :-)

Nä nu ska de lagas mat, ska iaf hjälpa mannen att assistera lite :-)

hörs

9 år

I går firade som tidigare nämnt jag o älskling hela 9 år.
Dagen började som sagt så där i och med att vi hade gårdsstädning, eller de va inte så farligt, helt ok om jag får säga det själv. Kul o bubbla lite med grannarna som man annars bara hejar på.

Efter städningen så var det möte. Jag och en annan tjej i huset valdes till trädgårdsansvariga, det innebär inte att vi ska utföra något vidare trädgårdsarbete utan att vi är med o bestämmer om hur vi vill ha det. Så vi har ett förslag på att vi ska bygga någon klätter/gung-ställning. Det finns ju en hel del barn i huset så de blir ju kul.

Efter det mötet hade jag och min pappa möte med två från föreningen ang våran fuktskada i lägenheten som jag säkert har nämnt.
Den är ju väldigt omfattande och nu kom domen.
HELA våran lägenhet kommer att blåsas ur. Det inkluderar även väggar.
Vi kommer som ni förstår inte kunna bo kvar här. Även fast att det inte kommer börjas med rivningen imorgon eller o 6 dagar så känner vi att vi snarast måste flytta för våran men framförallt Ollis hälsa.
Det kommer vara och bli en tuff period för oss, men med tanke på hur mycket elände vi gått igenom under dessa 9 är så kommer vi klara detta galant. Vi får tänka på det som e bra istället, vi får ju ett helt sprillans badrum :-) vi får välja planlösning etc etc.
Så till slut blir det ju bättre för oss.

Efter de så åkte pappa hem ett tag så att jag o Timpa kunde fixa till oss lite, sen kom han o hämtade oss igen. Olli skulle ju vara hos mormor o morfar medans vi åkte in till stan för att gå på restaurang.
Pappa körde även in oss, snälla pappa.

Vi åt så himlans god mat, o efter kände vi att vi kunde inte sitta kvar speciellt länge för vi blev sååå sega på maten så de var bara att röra sig illa kvickt haha
De var jätte mysigt ♥
Vi tog en promenad på söder och gick förbi Mickis o Johan. jag messade Mickis om att hon skulle komma ner o säga hej. Kul att se henne, Johan låg o halvsov o var tydligen bakis haha

Sen åkte vi hem till mamma o pappa för att hämta Olli, det hade gått superbra så nu blir nästa gång att han stannar över natten. ( blir nog lättare för honom än för mig)

När vi kom hem så funkade inte tv:n, telefonen eller bredbandet.....
jag hatar Comhem. De har legat nere ända till 18.20 idag.... suck. Timpa ringde o skällde på dem, nu ska vi nog byta. Vi har haft sååå mycket problem med dem från dag 1 så nu har bägaren runnit över.

Nä nu ska jag springa o hämta lite tvätt
På återseende


Gårdsstädning

Men suck..... Här ställer man klockan för att gå upp och ha gårdsstädning kl 10, men jag glömde att ställa om klockan igår så Timpa bara glor på mig o säger: Vad gör du uppe så tidigt?
Då kommer jag på de.... åhhh

halv låångt inlägg

Jag vet! jag har varit sjukt dålig på att uppdatera nu på ett par dagar. Men jag har mina skäl!
Jag har varit i en svacka. Asså inget allvarligt eller så men jag har bara kännt mig väldigt nere.
Tack för att jag har mina två älsklingar och resterande av familjen, ni e bäst.

Jag börjar från i måndags.
Det var dax för första gången på babysim fortsättningen.
Olli fick vara testpilot även denna gång (han brukar få vara de eftersom han e så cool med vatten och andra människor. Nu var det iaf dax att åka kana. Hahha börjar skratta bara jag tänker på de. Det är en liten kana som de sipprar vatten ifrån. Olli lades på mage och simfröken släpte! han gled ner och under ytan, där var jag och tog tag i honom. Han tyckte de va skitkul men fick sig ett litet host anfall efter, dem får ju i sig så mycket vatten.

I tisdags var det dax för sista föräldrargruppmötet på bvc, trist, men vi håller ju kontakten flera av oss så de e kul.
Sen kom jag o Olli hem. Timpa hade fått sova ut, han har ju jobbat så mycket på sista tiden så det var han fäl förtjänt av. Sen hade vi lite ärenden att uträtta. jag passade även på att handla lite.
Köpte två par byxor, en kofta och ett par nya träningsbyxor.

På onsdagen kom farmor Carina o Timo och hämtade upp mig o Olli. Vi åkte till Länna. Jag skulle hjälpa dem med en tv som e halvtrasig, våran förra platt-tv som vi sålde till Timpas moster Sussie. När vi ändå var där passade vi på att glutta lite i butikerna och käka på kinan som ligger där i närheten, super smaskigt.

Igår var det dax för första gången på mamma baby gympan. Jag hade fått för mig att det var att man gympade tillsammans med barnen, men icke sa nicke... Olli låg på en yogamatta framför mig medans de var värsta passet för oss mammor. De va skitkul.
Sen på kvällen gick vi över till Ollis två små kusiner för att käka lite middag o passa dem i några timmar.

I morse ringde klockan super tidigt, jag e ju absolut inte van vid att gå upp vid halv 7. bläää.
Vi har haft en fuktexpert här idag då vi upptäckt att våran lägenhet har en fuktskada. Pappa kom över vid 7 oxå så att han kunde vara med så att man fatta vad dem menar med vädren hit o dit. Men jag klarade av det själv, tack vare att man nästan e klar mäklare :-)

Sen kom Carina o Timo hit för att vi skulle åka ut o överraska timpa  på jobbet o käka lunch me honom. Han blev jätte glad :-)

Gud vilken träningsverk jag haft idag haha speciellt i bröstmusklerna. Snacka om att man e otränad, men de blir de ändring på nu.

Nu när älskling kommer hem om nån timme eller så så e han ledig i några dagar, i hela 5 dagar. Gud så mysigt.
På söndag ska vi ut o äta, vi firar ju 9 år då :-) så Olli ska vara hos mormor o morfar.

Nä nu ska jag förbereda lite mys.
Jag ska bli bättre på att uppdatera, jag ska iaf försöka

hej sålänge



Jag glömde...

att blogga igår. E ju sjuk så vi segade alla tre och gjorde verkligen ingenting. Timpa behövde oxå de med tanke på hans redan långa arbetsvecka.
Jo jag var ju ute o körde lite med pappis på kvällen.
Sen drog ju iof Timpa med Ollis gudfar till Rådsunda för att kika på fotbollen.
Det var rätt skönt att ha en riktig slappardag alla tre.

Just de! jag vet inte om jag skrev det förra veckan, men jag glömde ju iallafall helt bort Ollis 6-månaderskontroll. DEt var ju så mycket inför dopet så de var som bortblåst. Vi fick iallafall en ny tid torsdagen 29.

I natt har det varit en jätte tung natt. Olli har lixom inte kommit till ro, han har vaknat säkert 5-6 gånger o knorrat.

nä nu e det lite kvalitetstid med mina älsklingar
Hörs sen

Börjar bli sjuk :-(

Har varit snorig hela dagen, kliar lite i halsen oxå. F*n jag vill inte bli sjuk, lär ju smitta min lilla bäbis då ju.
Idag var vi på babysim, super kul. Olli fick simma med flytväst. De tyckte han var jätte kul. Sen var det lite mera dykning tillsammans, denna gång släppte jag taget helt o han simmade själv. Precis som en liten hund hihi.

Väl hemma har vi inte gjort så mycke, myst i soffan med tända ljus. Pappa Tim jobbar över ikväll, undra hur sent det blir....

Jag köpte välling idag till Olli, tänkte börja med de så här på kvällen. Så jag gjorde en sats på 220 ml o han drack nästan upp allt. De va lite snopet då det var första gången, men han gillade de ju tydligen.

Justde!
Idag tog Olli sitt första stapplande kryp. Jag blev helt stel när jag såg att han var på väg, så nu kanske det inte tar så lång tid innan han kryper runt här. Måste verkligen fixa de här med kontakterna här hemma, måste ju bli barnsäkert nu ju.

Jag hör nu varje dag att det e nya läten på väg, jätte kul.

Åhh nu e det bara imorgon kvar, sen e älskling ledig i två dagar jippi. Å då ska jag även köra med pappi wiihuu

tjing så länge

Olivers dopdag

Nu är det över. Så mycket man har slitit och bökat fram och tillbaka pust säger jag bara.
Dagen började med att jag vaknade efter ca 2,5 timmars sömn. Hade gjort vad som helst för att ligga kvar i sängen, men det var bara att ta tjuren vid hornen o gå upp.
Min pappa kom och hämtade mig vid 9. Vi åkte till lokalen och dumpade grejerna. Sen åkte vi hem igen för att hämta Olli och Timpa.
När vi varit i lokalen i 20 minuter kommer jag på att vi glömt bordsdukarna hemma, så det var bara att ringa pappsen igen så att han fick hämta mig så vi kunde köra hem o hämta dem.
Vi stressade i 120. Efter ett tag kom Carina o Timo för dem skulle lämna lite saker. Tack o lov kan jag säga, för hade inte dem kommit hade vi aldrig hunnit. Timo fick ta hand om Olli medans vi andra pulade. Sen var dem tvugna att åka hem så att de kunde byta om.
Vi stressade ännu mer och 15 min innan vi skulle vara nere vid kyrkan för att möta solist o faddrar kom jag på att mina strumpbyxor fortfarande va hemma. SUCK!!!!
Det var bara att ringa pappa igen (stackars pappa) Han fick komma med mammas strumpbyxor.

Timpa gick ner till kyrkan med Olli, jag skulle ju fixa mig, men det hann jag typ inte.
Halvvägs ner kommer jag på att dopklänningen e ju kvar i lokalen, det var bara att snällt vända för att hämta den.
När jag kom hade redan släkt o vänner börjat komma. Det skulle hälsas hit o dit.
Inne i kyrkan var det bara att snabbt byta om Olli för att sedan gå igenom dopakten med prästen igen.

Dopet var jätte fint. jag är SÅ nöjd med våran i sista minuten solist. Jag fick tuppskinn och var tvungen att bita mig i kinden för att inte gråta.

Emelie Bäck http://www.myspace.com/215196642

Hon sjöng så otroligt fint. Timpa blev oxå rörd :-)

Sen var det dags för Olli att få vattnet på sig hihi han plaskade i dopfundet haha Jag säger ju de, han älskar vatten.

Jag vart iaf jätte nöjd med dopet.
Prästen var jätte bra tycker jag. På vårat samtal sa hon att hon inte brukar bara barnen, då många börjar gråta, men Olli sträkte ut sina armar och ville komma till henne. Min lilla söt nöt.

Efter blev det lite fotografering o dags att byta om.
Gästerna hade börjat knata upp mot lokalen. Vi kom sist. På den korta vägen han Olli somna i vagnen.

Våra föräldrar sprang som hönor o fixade med de sista, under tiden fick gästerna lite bubbel. Sen var det dags för maten.
Det var så härligt att se att så många kom, även fast att vi fick några sista minuten avhopp.

Folk började droppa av redan efter maten. Vi försökte mingla runt och prata med alla men jag hann inte :'-(
Vissa hann gå.
Sen var det dags för lite paketöppning.
Han fick så otroligt mycket. Jätte fina saker

Några ex:
5 st barnkammar boken med tillhörande cd-skiva. (bara en dubblet)
Några andra böcker
2 ramar
Guldarmband med graverat Oliver
Hopp flodhäst
Kläder
Bamse dvd-box
5 myror är fler än 4 elefanter dvd-box
Lek/pussel matta
Trätåg med bokstäverna OLIVER på varsitt tåg
Pengar till hans ena sparkonto
Ett fondsparande till ett framtida körkort
Silver bestick som gått i arv med gravyr Oliver Tim Sture (ollis farfar)
Karusell ram
Vetekudde som e ett mjukis djur
As coola skor
En plunta graverad Oliver
Gå bil (två lika dana)
o mycke, mycke mer
Ska ta lite kort på sakerna

När vi kom hem var vi helt slut. Det såg värre ut här än innan vi åkte, nu med massa kassar o presenter överallt.
Timpa satt i soffan o degade o drack några öl ( vi fick ju hur mycket alkohol över som helst)
Jag var o pulade i Ollis rum, Olli låg o sov i våran säng (uppbullat med täcken o kuddar runt honom.
Plötsligt hör jag ett hysteriskt gallskrik o att timpa bara skriker HERRE GUD!!!!!!
Jag flyger in i sovrummet, Olli har trillat ur sängen. Jag börjar stor tjuta helt hysteriskt o sätter mig helt handfallen på golvet i hallen o hulkar.
Jag kände mig som världens sämsta mamma just då.
När jag lugnat ner mig ringer jag till sjukvårdsupplysningen son talar om vad vi ska göra. Eftersom att han skrek och inte blödde någonstans behövde vi inte åka in, men vi skulle hålla koll på honom under de närmsta 6 timmar som han sov, så jag hade min mobil som ett larm att varje kvart göra små test som hon bad mig utföra.
Så det blev inte speciellt mycket sömn denna natt heller.
Han har bara en mini mini bula för troligtvis, så som han låg ramlande han ner med fötterna först.

Gud så rädd jag var. Men det lite komiska i det hela vara att sist jag var på bvc möte så sa vår bvc tant att nu e barnen i den åldern som dem brukar slå sig första gången.
Tack o lov att det inte var värre än det var, men nu har vi lärt oss att ALDRIG lämna honom ur sikte om han ligger i soffan eller våran säng.

Idag låg vi i sängen ett tag, sen åkte vi in o bytte den ena boken till en annan ur serien och den ena gåbilen till en liten cd-spelare och några blinkande låtande leksaks sköldpaddor :-)
Vi passade på att käka lite Taco-bar när vi ändå var i stan. Sen åkte vi hem o dansade o sjöng till hans nya låtar.

Nu ska här sovas vill jag lova. Imorgon e det babaysim, sen ska jag till banken o sätta in alla hans pengar på hans konto så vi inte rör dem ;-)

Hörs imorrn

Huuaaa.....

Klockan ringer om 7 timmar, å jag har massa kvar innan jag kan lägga mig :-(

Hörs efter dopet.

de e mycke nu......

så det blir väldigt dåligt med uppdatering.
Lovar att det blit bättre nästa vecka.
Har ju fullt upp. Måste tillomed ställa klockan på super tidigt imorgon huuu.
Så mycket planering o fix o trixför något som är över på några få timmar. Men de e de värt.

See ya

:-)

Kolla vad man fick när älskling kom hem :-)





Lisa har en sån här, o jag sa till Timpa igår när vi var där att en sån vill jag ha
Wiihhuuu

Hahhaa Kvällens höjdpunkt Hahahha




Nöjd

Jag blev mycket nöjd med håret idag ;-)
Det e inte sån jätte skillnad färgmässigt, Lisa la i massa super super tunna slingor i tre olika färger.
Hon finjusterade Timpan oxå, han behövde ju inte klippas så mycket eftersom att det bara var två veckor sedan han var där o klippte sig.
Fint blev det iaf.

Sen åkte vi in till stan för att kolla på nya vinterjackor, jag vet att jag skrev tidigare om att Timpan inte behövde nån ny, men nu har vi nog bestämt oss för att köpa en ny varsin o sälja våra andra.
Får väl se om man får ändan ur vagnen till att göra det innan det blir för kallt. Det e ju så mycket nu med köket o dopet.

Köket står still för tillfallet, dem ringde idag från föreningen och dem har nu pratat med försäkringsbolaget samt en byggfirma som ska komma och fixa det. Skönt, pallar inte bo så här länge till.

Nästa vecka ska jag börja köra igen, har ju haft en veckas uppehåll nu då det e så mycket varje ledig vaken sekund. Eller ledig, det e man ju aldrig när man har barn ;-)

Blev förövrigt jätte förvånad imorse, jag hade fått ett grattis på namnsdagen sms av Timpas bror Kim. Gulligt ♥
Lina hade oxå skickat. Tack tack

Nä ni nu ska jag dega lite innan det e dax för sängen

Hörs då

Just de!

Grattis till mig o alla andra Jenny o Jennifer


svårt att sova som vanligt...

Nu är vår lilla kis 6 månader. ♥




Jag har varit dålig på att skriva om alla hans framsteg. Det händer ju nya saker nästan varje dag.
Sedan en tid tillbaka sitter han själv utan stöd, men man får fortfarande vara på sin vakt då han kan slänga sig bakåt ibland :-)
Han reser sig själv om han har något stöd att stödja sig mot eller hålla sig i.
Han har lite mera snack läten nu.
Han ställer sig själv på knä och står o gungar fram o tillbaka, det ser nästan ut som han juckar i luften HAHA jätte roligt ser det iallafall ut.
Han kan även ställa sig på alla fyra, men inte någon längre tid, han tippar ganska snabbt.

Ja det e mycket som händer vill jag lova, men personligen får det gärna stanna upp ett tag, det känns som att han växer så snabbt. Dessa 6 månaderna har ju gått hur snabbt som helst. Snart e han tonåring o tjatar om pengar. Nää skämt o sido, men ni fattar vart jag vill komma. jag tycker att det e skrämmande.
Varje utvecklingsfas e ju underbar i sig, men jag vill ha honom liten länge ju.
han e min prins, mitt allt och på lördag ska han få en fest med släkt o vänner som bara e för honom. Hans fest.
Det ska bli så kul

Nä nu MÅSTe jag försöka sova


Jag hatar när det e sån röra

Även fast att jag städar o städar så blir det stökigt på nolltid pga detta dumma kök. Det känns som att vi har saker överallt, precis överallt.
Idag vaknade jag o Olli vid 9.45. Jag kände för att sova vidare ett tag eftersom jag sovit så dåligt i några nätter nu. Har fått så ont i nacke och axlar.
Så vi slumrade om, vaknade av min förvåning 11.45 igen. Herre gud, babysimmet......
Det var bara att inse att vi aldrig skulle hinna. Så vi fick hoppa det idag :-/

Men det var ju jätte skönt väder så vi tog en promenad istället.
Jag köpte en ny filt till Olli. En med ödlor på. Sen köpte vi lite mer grejer inför dopet på lördag.

Jag skulle ju lägga upp lite bilder på grejerna jag köpte på mässan, men hittar inte sladden till datorn grrr. Den har jag väl städat bort o lagt på nåt bra ställe.

Det fick bli donken idag. Timpa köpte med sig de hem. Dem har ju några böcker som man får me i happy meal, jag ska spara alla 8 till Olli. Han har 2 nu, fick ju en av snälla Lina i lördags :-)

Mamma o pappa var o köpte mattan jag fick i födelsedagspresent idag, men dem har den kvar hos dem. Känns som att det inte e nån ide att ta hit den innan allt e med köket e klart.

Nu har vi iallafall, efter många om och men bokat en ny solist till dopet. Sofie tackade nej förra torsdagen så jag har varit lagom stressad att hitta nån med så kort varsel. Det blev dyrt, med tanke på att hon bara ska sjunga en låt, men de e vår lilla prins värd. Allt för honom och att hans dag ska bli så bra som möjligt.

Som ni kanske märkt, så har vi en liten paus från dagens ämne just för tillfället, men det tas upp snart igen. Har varit så mycket nu.

Jdag käkade Olli lasagne, han verkade gilla det skarpt hihi.
Nu e det ju lite roligare när han käkar lite mera mat, inte bara grönsakspureer å sånt trist.

Imorgon e älskling ledig, skönt. Vi ska till Lisa och fixa oss i håret båda två. Har inte riktigt bestämt mig, men ska nog bli lite mörkare, med massa slingor tror jag, vi får la se hur det blir.

Nu ska jag krypa ner i sängen.
Natti natti

Helgen som gått

Det började i fredags, jag och Olli mötte upp Malin och Emma utanför mässan i Älvsjö.
Det var såå mycket folk. Det fanns jätte mycket att titta på. Vi gjorde alla några klipp. Jag köpte lite grejer till min lilla prins.
Jag lägger upp bilder imorrn.
Vi gick runt i timmar. Vi fick jätte mycket gratis prylar, lite prover å så.
Sen bar det av hemmåt. Timpa kom hem o vi käkade varma mackor igen. Vi har som ingen lust att stå o laga värsta maten nu när vårt kök e som de e.

På lördagen var det dags för dop nummer 2. Det var oxå jätte fint. Hon var så söt lilla Evelina. Eller lilla o lilla, hon är nästan i Olivers size och 7 veckor yngre hehe.
Det blev en lång dag så vi var jätte trötta när vi kom hem. Vi låg bara o gosade i soffan hela kvällen.
Timpa var ute och drack några öl med några av grabbarna. DEt var han värd :-)

Hade gjort vad som helst för att ligga kvar i sängen i morse, men vid 10 kom två killar från föreningen för att bryta upp vårat golv i köket. Jag tog ju bort de gamla golvet i tisdags, men upptäckte då en fuktskada, så nu har det varit mycket med de i några dagar. Har ju inte tid, vi har ju dop på lördag och jag har massa saker att fixa huuaa

Ja ja, de e ju bara att ta tjuren vid hornen, bita ihop och se glad ut.

Nu överväger vi om vi kanske ska passa på att lägga in golvvärme i köket när vi ändå håller på. Vi måsta nog bestämma oss ganska snart...

När dem vart här var det dags att börja bära ut allt bråte, det var hur mycket som helst för nu e hela köket utblåst.
Min snälla pappa kom hit med sin släpvagn och lassade på för att åka till tippen. Jag fick jätte dåligt samvete för när han stod där o lassade släpet öppnade sig himlen och det bara öste ner. Tack snälla pappa för att du ALLTID ställer upp i vått o torrt (fyndigt)

Sen pulade jag lite här tills att klockan blev 5 för då kom pappa/morfar o hämtade upp oss eftersom att vi skulle hem till mamma o papp idag o äta middag.
Pappa åkte o hämtade Timpa efter jobbet. Min bror o hans söta kidz var me oxå.
Dem e så söta med Oliver ♥

Sen vad det dax för mat, mamma hade gjort jätte god mat o en super god tårta.
Jag fick körkortsboken av Molly och Smilla samt en ny vardagsrumsmatta av mamma ( jag får den i veckan) och ännu fler körlektioner av pappa. Nu ska här köras wiihuu
Tack snälla för allt fint. Ni e underbara.

När vi kom hem dog vi alla i soffan

NU ska här sovas imorgon e de ju babysim.
hörs imorrn
natti natti

Ses på söndag

Det blir inget bloggande idag, eller det har ni ju märkt ;-)
Så imorgon kommer jag ha mycket att skriva om.
Syns då

Dagens ämne

Dagens ämne: Vad är det VÄRSTA du varit med om?

Nog har man varit med om en hel del i sitt nu 29-åriga liv.
En hel del tråkigheter men mycket bra oxå.
Självklart e det de värsta när någon nära anhörig har gått bort. Jag har ju varken mormor, morfar, farmor eller farfar kvar i livet :´-(

En av de värsta, men som till slut stärkte mig något otroligt mycket var en incident på mitt första riktiga jobb. Jag har väl skrivit om det tidigare, att jag började jobba på en vivo butik på söder efter studenten.
Jag kom snabbt in i jobbet och träffade många fantastiska människor. Några har jag fortfarande kvar som vänner.

Jag kommer ihåg den här speciella dagen som att det var igår... Jag hade jobbat i lite mer än 2 år, det var någon dag innan nyår. Jag  satt själv i kassan då det var tidig morgon.
Plötsligt ringde telefonen i min kassa, det var en av cheferna som sa att jag skulle stänga kassan och komma upp till konferensrummet.
Där satt båda ägarna och en annan man som jag aldrig tidigare sett.

Dem började med nåt lättsamt, för jag kommer ihåg att vi skrattade, sen blev dem som helt stela i ansiktet o sa att nu var det allvar. Jaha tänkte jag, ska jag få sparken eller?! Det var första tanken.
Men det var något så mycket värre än så.
Marre, den ena ägaren (som jag förövrigt hade väldigt bra kontakt med) sa till mig med en mörk röst:
- Jenny! vi tror att du har stulit 400.000kr från oss
Jag fnissade till och tittade på dem alla tre, jag väntade ju på ett: vi skoja bara, men det kom aldrig.
När jag fattade att dem menade allvar, brast det bara ut:
- Vad har ni fått de ifrån? Ni kan inte mena allvar.
- Jo, vi menar allvar. Vi tror att du har manipulerat kassasystemet.
- gjort vad sa ni?
- Ja det e inte så att du har större diffar än normalt, men vi tror att du korrigerar varor och stoppar pengarna i egen ficka.
Jag kommer ihåg att jag blev helt kall, vad var det dem var ute efter? Jag fattade ingenting.
- Men du ska veta Jenny, vi tänker inte sparka dig, du får jobba kvar men du måste betala tillbaka tills den dagen du går i graven. Dessa ord ekade i mitt huvud. Dem menade verkligen allvar.
- men jag har inte gjort det, jag har inte tagit massa pengar, jag kan erkänna att jag stämplat in lösgodis som potatis till kompisar, men inget annat.
Dem var även ganska snabba på att tala om att dem inte tänkte polisanmäla mig. Då kändes det mera lurt på något sätt.
Jag tog mina saker och sprang därifrån.
När jag kom ut på gatan hamnade jag som i trans, jag bara grät o skakade. Folk tittade på mig men ingen sa eller gjorde något.
Jag ringde Lina efter nån halvtimme. Då för tillfället bodde hon i hornstull och var faktist hemma. Jag åkte dit direkt. Jag bara grät o grät. Det tog nog nån halvtimme igen innan jag kunde börja prata.
Vi satt o pratade jätte länge, sen åkte jag o mötte Timpa.
Jag berättade för honom om vad som hänt, men han tog det nog inte på sånt allvar, det kändes inte så.
jag var hemma från jobbet i en vecka, men kände att jag kunde ju inte gå tillbaka. Jag skämdes även fast att jag inte gjort något fel. Jag ringde till Tims mamma och berättade vad som hänt. Hon gav mig ett nummer till en advokat, en bekant till henne. Jag ringde honom direkt och berättade hela förloppet.
Han sa att jag skulle sjukskriva mig tills det hade löst sig, han skulle hjälpa mig.
Men det var inte så lätt som vi trode, Dem svarade inte på hans brev eller telefonsamtal, tillslut sa jag att jag går tillbaka o jobbar. Jag kom tillbaka och dem körde med mig totalt. Jag fick inte sitta i kassan, jag fick göra de tyngsta jobben, allt för att knäcka mig. Nästan ingen pratade med mig, inte äns mina vänner. Det var två som gjorde de, men de andra vände mig ryggen. Cheferna kallade mig glåpord inför andra. Dem hotade mig.
En dag brast det för mig, jag sprang därifrån. Jag orkade inte mer. Jag var så nära att bryta ihop totalt. Timpa var ett otroligt stöd för mig, utan honom hade jag ALDRIG klarat de.
Jag skulle lika bra kunna sagt upp mig, men någon stans kände jag att om jag gör det så vinner dem, och det ville jag absolut inte.
DEt gick så långt att Timpa tog mig till en psykolog. jag behövde bara prata med honom en gång, men det var så otroligt skönt. Allt släppte och jag fick sån energi.
Advokaten hotade med att ta dem inför rätta om dem inte var villiga att samarbeta, så då hörde dem av sig. Vi kallade till möte och efter dagans slut gick jag rakryggad därifrån. Vi kom fram till en förlikning. Helt plötsligt hade jag vild fantasi hette det, något av detta hade aldrig hänt. Tur att de två av mina vänner som jag hade kvar på jobbet var redo att vittna om det skulle behövas.
Det slutade med att dem betalade en större summa för att vi inte skulle ta dem inför rätta. Jag orkade inte de, det kan ju dra ut på tiden i flera år, jag ville ju bara gå vidare med mitt liv. När jag kom hem från mötet klippte jag sönder alla mina arbetskläder. Det var så skönt. Det blev som ett avslut.
Det var en jobbig tid, men jag har blivit så stark av det.
Några år senare var dem inte ägare till butiken längre, det var visst lite knas med pengar.....


WHAT GOES AROUND COMES AROUND.... Suckers

Dålig uppdatering, ja jag vet :-/

Det blir lätt så. Vi gick upp efter att ha tagit en sovmorgon. Fixade oss och gick till Älvsjö. Det var ju långt ifrån lika mysigt väder som igår. När vi var framme så började det hagla.
Vi åkte till kungens kurva. Skulle köpa tapeter men fastnade som vanligt inte direkt för någon. De blir ju lätt så när man har en bild av hur man typ vill att den ska se ut.
Vi köpte iallafall en ny hoppgunga till Oliver. En med snobben på. Han älskade den hihi.
Sen köpte vi lite grejer inför dopet. Nu är nästan allt fixat, de e lite mer mat o små prylar som ska införskaffas, men det känns som att vi har allt under kontroll iallafall.

Imorgon ska jag o Oliver möta Malin och Emma för att gå på Underbara barn mässan i älvsjö, det ska bli skoj.

Justde! det var ju min tur med dagens ämne...
Jag skriver det i ett nytt inlägg.

Tjing tjong

RSS 2.0